Het selecteren van de juiste eetkamerstoelen voor uw eetkamer kan een uitdaging zijn. Er zijn tal van mogelijkheden, zoals eetkamerstoelen met armleuningen, stoelen zonder leuningen, bekleed met stof of leer: de mogelijkheden zijn eindeloos. Om de keuze makkelijker te maken, delen we enkele praktische richtlijnen. Deze richtlijnen kunnen helpen bij het kiezen van eetkamerstoelen die perfect passen bij uw eettafel, eetkamer en persoonlijke voorkeuren. Leest u mee?

Mobiel Interieur - Tips voor kiezen van eetkamerstoelen

1. De afmeting en vorm van de eettafel

Voordat u de perfecte eetkamerstoelen kunt kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen en vorm van uw huidige eettafel. Een lange, rechthoekige tafel vereist bijvoorbeeld andere stoelen dan een compacte ronde tafel. Meet daarom uw eettafel even voor de zekerheid op. Zo kunt u ervoor zorgen dat de verhouding tussen de tafel en het aantal stoelen perfect in balans is. Dit helpt voorkomen dat u uiteindelijk te veel of te weinig stoelen hebt voor uw eettafel.

Wilt u ook meteen een nieuwe eettafel? Laat u dan inspireren door onze blog over welke eettafel past het beste bij mij.

 

2. Ruimte rond de eettafel

Naast de grootte van de tafel is ook de beschikbare ruimte rondom de eettafel van belang. Bij plaatsing parallel aan de muur heeft u voldoende ruimte nodig om comfortabel te kunnen zitten en opstaan. Voor stoelen zonder armleuningen wordt minstens 60 centimeter ruimte aanbevolen. Stoelen met armleuningen hebben meer ruimte, dan kunt u denken aan ongeveer 75 centimeter.

Heeft u beperkte ruimte in uw eetkamer? In dat geval is een eetkamerbank een praktische optie. Deze neemt minder ruimte in beslag dan individuele stoelen en biedt toch voldoende zitplaatsen.

3. Comfort van de eetkamerstoelen

Een belangrijke overweging bij nieuwe eetkamerstoelen is het comfort. Het is belangrijk dat uw nieuwe stoelen lekker zitten. Comfort hangt daarom af van persoonlijke voorkeuren en het beoogde gebruik van de eetkamer. Wilt u bijvoorbeeld stoelen met of zonder armleuning? Wilt u een zachte zitting of juist een iets stevigere? U heeft de keuze uit verschillende materialen, zoals kunststof, hout, leer of stof. De mogelijkheden op het gebied van comfort zijn eindeloos. Hierdoor vindt u altijd de eetkamerstoel die perfect bij u past.

4. Gebruik van de eetkamer

Bepaal het beoogde gebruik van de eetkamer. Is de eetkamer alleen bedoeld om maaltijden te nuttigen? Of is het meer een multifunctionele ruimte voor verschillende activiteiten? Comfortabele stoelen zijn belangrijk voor langdurig gebruik, vooral als de eettafel ook dient als werk- of speelruimte voor kinderen.

5. Mix & Match verschillende eetkamerstoelen

Natuurlijk is het ook mogelijk om diverse eetkamerstoelen met elkaar te combineren. Maak een mix van stoelen die aansluiten op uw favoriete woonstijl. Denk aan het combineren van diverse vormen, kleuren en materialen om een unieke persoonlijke uitstraling te creëren. Varieer in stoelen met en zonder armleuning ziet er niet alleen leuk uit, ook biedt het functionele flexibiliteit. Het zorgt voor extra comfort en geeft een luchtige uitstraling in de eetkamer.

Professioneel advies nodig? Kom langs in onze showroom

Benieuwd naar de perfecte eetkamerstoelen voor in uw eetkamer? Kom dan langs in onze showroom voor een persoonlijke kennismaking met onze uitgebreide design collectie. Of maak direct een afspraak voor een gratis persoonlijk interieuradvies. Onze interieuradviseurs staan voor u klaar en helpen u graag met het vinden van de perfecte eetkamerstoelen. Maak vandaag nog een afspraak of breng meteen een bezoek aan onze showroom in Andijk!