Artemide is opgericht in 1960, en is een van de meest bekende verlichtingsmerken in de wereld; voornamelijk bekend om zijn ‘The Human Light’ filosofie. Artemide is synoniem met design, innovatie en made ​​in Italy.

De Artemide lampen bij Mobiel Interieur zijn nooit alleen functionele objecten geweest, maar ook perfecte designs voor ieder interieur. Sinds 1960 is Artemide de Italiaanse fabrikant van designverlichting. Artemide is dus een relatief jong design label, maar dit heeft geen enkele invloed op hun populariteit; ontwerpen zoals Tolomeo en Tizio zijn nu al echte klassiekers. Het bijzondere aan deze lampen is hun innovatieve systeem om de lampen zonder enige inspanning vederlicht te kunnen bewegen. Dit wordt versterkt door het gebruik van lichte materialen zoals aluminium. Hoewel deze lampen een industriële uitstraling hebben, kunnen ze door hun bescheiden voorkomen ook heel goed worden geïntegreerd in ieder willekeurig interieur.

Mobiel Interieur - Artemide_O_vloerlamp

De Artemide lampen kunnen worden beschouwd als Design-Icoon op internationaal niveau van hedendaags design. Ze worden tentoongesteld in de meeste musea van moderne kunst en design collecties. Artemide heeft altijd samengewerkt met de meest beroemde internationale ontwerpers en promoot actief workshops met designscholen.

The Human Light is de leidende filosofie van Artemide. De lampen zijn veel meer dan zeer verfijnde designobjecten, zij zorgen voor een toptechnische prestatie – het zijn objecten ontstaan ​​uit ervaringen van de mens om aan de behoeften van de mens te voldoen. Sinds de jaren ’90, met de lancering van de The Human Light filosofie, gepromoot door Carlotta de Bevilacqua, veranderde Artemide de manier om haar producten te bedenken en te ontwikkelen. De leidende gedachte was ervan uit te gaan in de behoeften van mensen op het gebied van licht en inzicht.

Met The Human Light wil Artemide de ruimte verlichten, evenals activiteiten en behoeften in een ruimte van de mens. Het doel is zowel simpel en uiterst ingewikkeld: zet licht om in een middel om de kwaliteit van leven te verbeteren. The Human Light is een nieuwe manier om licht te bedenken om mensen in hun dagelijkse activiteiten te ondersteunen, te voldoen aan hun stemmingen en het bevorderen van hun welzijn.