Artifort: Tijdloos design van topkwaliteit

Artifort is een wereldberoemd merk dat al meer dan 130 jaar bestaat. Het staat bekend om zijn tijdloze design en topkwaliteit meubelen zoals banken, stoelen en tafels. Artifort meubelen zijn geliefd bij designliefhebbers van over de hele wereld en zijn zelfs opgenomen in het Museum of Modern Art & Centre Pompidou in Parijs. Het begon allemaal in 1890 toen Jules Wagemans zich vestigde als stoffeerder in Maastricht. Zijn zoon Henricus Wagemans bouwde het bedrijf uit tot een meubelfabriek. Het merk Artifort werd pas in 1928 geïntroduceerd als naam voor de meubelen. Het Latijnse woord ‘ars’, dat kunst of kunde betekent, en het woord ‘fortis’, dat sterk en krachtig betekent, vormden samen de naam Artifort. De meubelen van Artifort zijn niet alleen van topkwaliteit, maar ook van topdesign.

Een eeuw design en innovatie

Artifort staat al meer dan een eeuw bekend om zijn innovatieve design. Het bedrijf werkt samen met topdesigners om steeds weer nieuwe, unieke meubelen te ontwerpen. Zo heeft Artifort in de jaren zestig samengewerkt met de Nederlandse ontwerper Kho Liang Ie, die de beroemde F587 fauteuil ontwierp. Ook de bekende Nederlandse ontwerper Geoffrey Harcourt heeft meerdere meubelmodellen voor Artifort ontworpen. Artifort meubelen zijn niet alleen tijdloos, maar ook vernieuwend.

Diverse Artifort meubelen bij Mobiel Interieur

Bij Mobiel Interieur vindt u diverse soorten Artifort meubelen zoals design banken, design eetkamerstoelen, design fauteuils en design tafels. Een van de bekendste meubelmodellen is de Orange Slice fauteuil van Pierre Paulin, die al meer dan 50 jaar bestaat. Een ander prachtig meubelstuk is de verfijnde bank Mare. Artifort meubelen zijn uniek omdat ze helemaal naar wens kunnen worden samengesteld. Zo heeft u de keuze uit diverse stoffen, ledersoorten, kleuren en formaten. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de Artifort meubelen alvast op onze website of maak online een afspraak en bezoek onze showroom in Andijk.

Mobiel Interieur - Artifort Mare