Artifort

Artifort in Andijk

Art & Comfort
Dat is waar dit wereldberoemde merk voor staat. Tijdloos design. Voor altijd. Toonaangevend. Van Pierre Paulin en Geoffrey Harcourt tot René Holten en Patrick Norguet. Zitten. Wachten. Vergaderen. Opbergen. Overleggen. De oogstrelende en exclusieve meubels zijn niet voor niets in collecties van het Museum of Modern Art en Centre Pompidou opgenomen. Topdesign van topkwaliteit. Voor thuis, kantoor, directiekamer of ontvangstruimte. In de Artifort collectie vindt iedereen die waarde hecht aan vorm en functie een ontwerp dat zijn hart verovert. Voor altijd.

Artifort bij Mobiel Interieur in Andijk

Een eeuw design.

De fundamenten voor Artifort zijn gelegd door Jules Wagemans. Hij vestigde zich in 1890 in Maastricht als behanger en stoffeerder. Zijn zoon Henricus Wagemans bouwde het bedrijf uit tot een meubelfabriek. Aan het eind van de jaren twintig beschikte het inmiddels in het hele land bekende bedrijf over een toonzaal in Amsterdam.
In 1928 wordt de nieuwe merknaam geïntroduceerd: Artifort. Afgeleid van het Latijnse woord 'ars', dat kunst of kunde betekent en 'fortis' dat staat voor sterk of krachtig. Ook het woord 'comfort' is terug te vinden in deze merknaam.

 

Bank Mare van Artifort bij Mobiel Interieur in Andijk
Fauteuil Shark bij Mobiel Interieur in Andijk
 

Mobiel Interieur en Artifort

Artifort is met zijn tijdloze modellen helemaal van deze tijd. De wereldberoemde Orange slice fauteuil van Pierre Paulin bestaat bijvoorbeeld al meer dan 50 jaar, Maar ook de verfijnde bank Mare toont aan dat Artifort het tijdloze design in de genen heeft. Mobiel Interieur heeft de belangrijkste modellen in een sfeervolle presentatie bijeengebracht.

 


 

Stuur deze pagina door aan uw vriend

Uw naam *
Uw email adres *
 
Naam vriend *
Email adres vriend *
 
Onderwerp *
Persoonlijke boodschap *
 
Beveiligingscode *

  Type de code over van bovenstaande afbeelding
 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.