Bree’s New World bij Mobiel Interieur

Wanneer u op zoek bent naar eigentijdse meubelen, dan heeft Bree’s New World een collectie die u zeker zal aanspreken. De meubels van dit Nederlandse merk zijn veelzijdig en gedurfd. Met de meubelen van Bree’s New World willen ze zich niet beperken tot slechts één interieurstijl. Daarom vind je in de collectie uiteenlopende, gedurfde meubels terug. De durf zit hem niet alleen in het ontwerp, maar ook in het materiaalgebruik. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de collectie alvast op de website of kom langs in de showroom in Andijk.

De oorsprong van Bree’s New World

Ook Bree’s New World is een topmerk van Nederlandse bodem. Het merk vindt zijn oorsprong in Vlaardingen, deze vissersstad stond in 1968 in de Elseviers Encyclopedie bekend om zijn haringvisserij en meubelindustrie. Er werden in die tijd volop houten tonnen geproduceerd die nodig waren om de haringen in te verpakken. Op minder drukke tijden hielden ze zich bezig met alternatieve houtbewerkingen. Er was volop hout voorhanden, ze hadden machines en mensen die ze konden bedienen: zo ontstonden de eerste meubelfabrieken. Niet voor niets zeiden ze in Vlaardingen: de één was haringhandelaar, de ander meubelfabrikant.

Het ontstaan van het merk Bree’s New World is als volgt. Meneer Van Bree reisde af naar Polen. Op de terugweg kon hij een prachtige partij Frans eiken cognacvaten kopen voor een scherpe prijs. Deze vaten wilde hij gebruiken om de haring in te verpakking voor zijn klanten in Noord-Amerika. Echter werd hem in Nederland afgeraden om dit te doen, omdat de haring dan waarschijnlijk naar cognac zouden smaken. De eiken cognacvaten werden toen gebruikt om meubels van te maken. Jaap Ouwenbroek werd aangewezen als verkopen van deze meubelen en trouwde met de dochter van meneer van Bree. Zo ontstond uiteindelijk Ouwensbroek’s meubelfabriek, en hieruit is het merk Bree’s New World voortgevloeid.

Gedurfde veelzijdige meubelen van Bree’s New World

De meubels van Bree’s New World staan bekend om de gedurfde ontwerpen en veelzijdigheid. Strak, modern, industrieel, design, organisch, retro of landelijk, al deze termen zijn uiteindelijk wel van toepassing op de meubelen van Bree’s New World. Hierdoor vindt u altijd wel meubelen die perfect aansluiten op uw interieur. Daarnaast is het misschien leuk om te weten dat het grootste gedeelte van de collectie nog steeds wordt geproduceerd in Nederland.

Mobiel Interieur is officieel Bree’s New World dealer

Mobiel Interieur in Andijk is officieel dealer van het merk Bree’s New World dealer. Hierdoor kunnen we alle meubelen van dit Nederlandse merk voor u leveren. Of u nu zoekt naar een specifiek Bree’s New World bank, fauteuil, tafel of ander meubel: wij kunnen het voor u leveren. Op onze website ziet u slechts een klein deel van de collectie. Staat een meubel er niet tussen, waarin u wel geïnteresseerd bent? Neem dan contact met ons op.

 

Mobiel Interieur - Bree's New World Kiq eetkamerstoelen