De Munk Carpets – Specialist in maatwerk en kwaliteit

Sinds 1981 importeert De Munk Carpets handgeknoopte tapijten uit landen als Nepal, Marokko, Pakistan, Afghanistan, India en Portugal. De frequente bezoeken aan deze landen, de uitgebreide collectie en de radar voor trends staan garant voor de hoge kwaliteit en uitgebreide collectie.

Goede werkomstandigheden

Edwin van De Munk Carpets: ‘We reizen veel. Zo gaan we onder meer naar beurzen in Parijs, Keulen en Milaan. Daar doen we veel inspiratie op. Verder kan inspiratie overal vandaan komen. Van bijvoorbeeld een bijzonder patroon in een hotel of speciale objecten. Eigenlijk worden we overal geconfronteerd met kleuren, patronen en technieken. De daaruit voortvloeiende ideeën sturen we door naar onze leveranciers, zodat zij de input kunnen verwerken in stalen.
Deze samenwerkingspartners komen ook zelf regelmatig met nieuwe ontwerpen. In principe kunnen we nagenoeg alles laten maken. We bezoeken onze leveranciers in het buitenland ook met grote regelmaat. Dit resulteert in intensieve en goede samenwerkingen en bovendien houden we zo zicht op de werkomstandigheden van de mensen die voor ons werken.’

Maatwerk

‘Onze collecties draaien best lang door. Men vindt bij ons dan ook geen producten die na een jaar weer uit de collectie zijn. We werken al heel lang met dezelfde leveranciers. Zo doen we al vanaf begin jaren tachtig zaken met onze partners in Marokko en Nepal. We gaan dus voor de lange termijn. Het is ook juist de intensieve samenwerking met onze leveranciers en ons team met enthousiaste medewerkers die maatwerk mogelijk maakt. Recent hebben we voor een privéproject een replica gemaakt van een oud karpet. En voor de gemeente Haarlem hebben we twee custom made tafelkleden laten maken in Nepal, compleet met het wapen van de stad erin verwerkt.’

De Munk Carpets heeft een brede collectie en staat voor kwaliteit en flexibiliteit.
Benieuwd naar de tapijten van De Munk Carpets? Kom naar Mobiel Interieur in Andijk, wij hebben een uitgebreide selectie van de kwaliteiten van de Munk Carpets, gepresenteerd in vernieuwde kasten.

Mobiel Interieur - Karpet de munk