Het topmerk De Ploeg staat voor ambachtelijke, kwalitatief hoogwaardige gordijn- en meubelstoffen, welke in eigen huis worden geproduceerd. Als weverij en leverancier van gordijn- en meubelstoffen geniet De Ploeg vanaf de jaren ‘50 grote bekendheid bij het Nederlandse publiek. De Ploeg heeft door de jaren heen met veel toegewijde en betrokken ontwerpers gewerkt. Zowel aan de stoffencollecties als aan productpresentaties. Door hun zoektocht naar het ‘moderne wonen’ hebben deze mensen, vanaf de jaren ‘50 tot heden, grote invloed gehad op het gezicht van De Ploeg en de hedendaagse vormgeving.

De Ploeg ontwerpers denken en werken naar de oorspronkelijke uitgangspunten. In de geest van de zoektocht naar het moderne wonen, ontwerpen ze stoffen. Ze spelen innovatief in op de contemporaine behoefte aan geborgenheid, vernieuwing en comfort. Het ontwerpen van stoffen voor mensen, waarin functionaliteit, innovatie en textiel als zelfexpressie centraal staan; dat is de basis.

De Ploeg werkt aan het ontwikkelen van goed materiaal. Kwaliteit en ontwerp waar je blij van wordt, daar willen ze groot in zijn. Vanuit de oorsprong werkt De Ploeg met eerlijke materialen en een duidelijke visie op ontwerp en hoe ze omgaan met de wereld. In het ontwikkelingstraject van onze stoffen werken zij aan:

  • Bewust ontwerpen, tijdloos, integer en innovatief;
  • Bewust omgaan met grondstoffen en productieprocessen;
  • Bewust omgaan met de mens, optimaal comfort, mensvriendelijk en veilig.