ipdesign

Modern is niet in de mode. Het is – oorspronkelijk een duizend jaar oude woordspreuk – met een wijde blik vooruit naar de komende generatie. Met betrekking tot de meubels van ipdesign betekent dat voor hen, de waarde en de vorm te bewaren en tegelijkertijd nieuwe wegen te bewandelen. Comfortabel zitten is het belangrijkste uitgangspunt; frisse ontwerpideeën en technische innovatie zijn het doel.

Handmade in Duitsland

ipdesign produceert uitsluitend in Bielefeld. Hier worden stoffen en leder uitgezocht, geknipt en verwerkt, en meubels worden passend gestoffeerd. Elke naad toont de perfecte ambachtelijke verwerking; met moderne techniek en gekwalificeerd handwerk. Met een gevoel voor verantwoording, persoonlijk engagement en motivatie dragen alle medewerkers bij tot het succes van ipdesign.

Ontwikkeling

Mobiel Interieur - ipdesign_curve_fauteuil

Vanaf het begin stond het idee vast: zitmeubels met een bijzondere en intelligente functie, met een uitgewogen design en met het beste comfort. De internationale designers hebben grote creatieve vrije ruimte; zo ontstaan innovatieve zitmeubels. Tijdens de ontwikkelingsfase worden de ontwerpen met ambachtelijke ‘know-how’ in prototypen omgezet en details zoals ergonomie, functie en passende stoffering geperfectioneerd.

Functionaliteit

De prikkel voor ipdesign is natuurlijk ook perfectie en functionaliteit met nieuwe vormgeving te verbinden. Deze combinatie van ergonomie en design vindt men in alle producten terug. Wat men niet op het eerste gezicht moet zien, zijn de functies en ook dat is een deel van het concept. Uw rug moet zich goed voelen, en dan wel voor een lange tijd.