Perletta: ambachtelijke vloerkleden voor elk interieur

Bij Mobiel Interieur bent u aan het juiste adres voor de prachtige ambachtelijke vloerkleden van Perletta. Al meer dan 20 jaar is Perletta gespecialiseerd in handgeweven wollen vloerkleden. Deze kleden worden gemaakt van gewassen wol, hierdoor gaan de karpetten niet pillen en blijven ze jarenlang mooi. Als u een vloerkleed van Perletta, dan heeft u een vloerkleed van uitstekende kwaliteit. Op onze website kunt u alvast een deel van de collectie bekijken. Kom langs in onze showroom voor de complete collectie en laat u adviseren door onze interieuradviseurs.

Van wol tot vloerkleed: het productieproces van Perletta

Perletta is een transparant vloerkleden merk dat ook graag meer inzicht geeft in hun productieproces. We geven u de belangrijkste details in onderstaande opsomming weer:

Wol

Wol is een prachtig natuurproduct en vormt de basis van de Perletta vloerkleden. De keuze voor wol is vanwege de vele voordelen:

  • lange levensduur
  • vormvast
  • zelfreinigend
  • duurzaam
  • natuurlijke uitstraling

De wol die voor de Perletta vloerkleden wordt gebruikt is afkomstig uit Nieuw-Zeeland. De schapen daar staan bekend om hun extreem fijne wol structuur en witte kleur. Dat heeft als voordeel dat de verf beter hecht, waardoor de vloerkleden in diverse kleuren verkrijgbaar zijn. Na het scheren van de schapen wordt de wol direct in grote pakketten naar Marokko verzonden, waar het gehele productieproces verder plaatsvindt. Ook worden enkele vloerkleden in Nederland geproduceerd.

Kleuren

In Marokko wordt de wol bij aankomst meteen uit elkaar getrokken, zodat er vlokken ontstaan. Deze zogeheten wol vlokken worden in diverse kleuren geverfd, waarbij zo min mogelijk chemicaliën worden gebruikt. De wol vlokken worden met de hand uitgezocht volgens een vast kleurrecept en door elkaar gehusseld in een machine. Op deze wijze krijgt het vloerkleed van Perletta een gemêleerde kleur. De gemengde kleur wol vlokken komen op een band terecht waar er vervolgens meterslange garen van wordt gemaakt.

Wassen

De meterslange garens worden daarna driemaal op 90 graden gewassen. Hierdoor krimpt de wol om zijn jute kern. Dit zorgt ervoor dat de wol meer houvast krijgt en bovendien voorkomt het dat de vloerkleden enorm gaan pluizen. De garens worden na het wassen gedroogd.

Techniek

Zodra de garen goed is gedroogd kan het vloerkleed worden geweven. Hierbij wordt de eeuwenoude weeftechniek van Marokko gebruikt. Dit wordt uitsluitend met de hand en alleen door vrouwen gedaan. De uitstraling van de Perletta vloerkleden wordt bepaald door de dikte van het garen, de weeftechniek en de afstand tussen de kettingdraden. De complexiteit en grootte van het vloerkleed beïnvloedt de duur van het weven. In sommige gevallen wordt het weefproces uitgevoerd door twee vakvrouwen.

Afwerking

Zodra het vloerkleed volledig is geweven, wordt deze uit het weefgetouw geknipt. De kettingdraden aan het uiteinde worden aan elkaar vastgeknoopt en worden weggewerkt met afwerkranden. Denk aan bijvoorbeeld een wollen rand, een katoenen bies of wollen franjes. Na het afwerken van het vloerkleed wordt deze uitgerold en gecontroleerd op oneffenheden. Deze worden dan verwijderd of hersteld.

Nieuwe bestemming

Is het Perletta vloerkleed goedgekeurd? Dan wordt het in twee lagen afbreekbaar plastic verpakt, zodat het per vrachtwagen naar Nederland vervoerd kan worden. Het gehele productieproces van het maken van een vloerkleed en het transport naar Nederland neemt ongeveer 6 weken in beslag.

Duurzaam en hoogwaardige kwaliteit

Bij het vloerkleden merk Perletta staat langdurige kwaliteit centraal. Daarbij streven ze niet alleen naar het leveren van vloerkleden van hoogwaardige kwaliteit, maar ook tijdloze texturen zodat u er jarenlang plezier van kunt hebben in uw interieur. Een vloerkleed is een investering, daarom biedt Perletta een uitstekende service zodat u zeker weet dat uw vloerkleed zo lang mogelijk meegaat.

Verder wordt er bij Perletta veel belang gehecht aan de impact op mens, dier en planeet. De materialen voor de vloerkleden worden zorgvuldig uitgekozen en ook zorgen ze voor ethische productiepraktijken. Denk daarbij niet alleen aan de mensen, maar ook aan de schapen die Perletta voorzien van hoogwaardige wol.

Zo zorgen ze er niet alleen voor dat uw vloerkleed een mooie toevoeging is aan uw interieur, maar ook een bewuste keuze waar u jarenlang van kunt genieten.

Officiële dealer van Perletta vloerkleden

Mobiel Interieur is officieel dealer van Perletta. Dit betekent dat wij de volledige collectie aanbieden en dat we u kunnen voorzien van een deskundig advies. Als officiële dealer van Perletta hebben we bovendien direct toegang tot de nieuwste vloerkleden, zodat we altijd het perfecte vloerkleed voor u kunnen vinden. Verder zorgen we voor een snelle levering en goede service, ook na uw aankoop.

Ontdek de Perletta collectie in onze showroom!

Ieder Perletta vloerkleed is een uniek meesterwerk, dat zorgvuldig met de hand wordt vervaardigd. Hierdoor haalt u een stukje vakmanschap in huis! Kom langs in onze showroom in Andijk en laat u verrassen door de prachtige vloerkleden van Perletta. Onze medewerkers staan voor u klaar voor een deskundig advies. Natuurlijk bent u ook van harte welkom voor interieuradvies op maat.