Van Besouw bij Mobiel Interieur

Van Besouw is niet van gisteren, maar kijkt terug op een lange historie: sinds 1839. Uitgegroeid van een degelijke wever van jute zakken naar een merk van eigentijds tapijt. Daar mogen ze trots op zijn. Vernieuwing komt onverwacht. In de Tweede Wereldoorlog begint Van Besouw een papierspinnerij vanwege het tekort aan grondstoffen. Ondanks de situatie zeer vernieuwend.
In 1967 komt de grote vernieuwing. Onder leiding van industrieel vormgever Benno Premsela creëert Van Besouw het alom bekende katoenen lusjestapijt en daarmee een revolutie in tapijtland.
Liever creëren dan imiteren is het devies. Toen en nu. Het ambachtelijke vakmanschap gecombineerd met de unieke brei en weeftechnieken maken esthetische hoogstandjes mogelijk.

Productontwikkeling

De collectie van van Besouw staat nooit stil. Producten die geruime tijd in collectie zijn maken plaats voor vernieuwingen. In elk tapijt mag het verrassende effect gevonden worden. Met een team van interne en externe specialisten wordt dagelijks gewerkt aan product- en kleurontwikkeling, om uiteindelijk verrassende concepten te kunnen presenteren. Daarnaast zijn de maatwerkmogelijkheden legio; denk aan speciale kleuren. Of wat te denken van maatwerkkarpetten: elke Van Besouw is te vervaardigen als karpet. Met een heel subtiele randafwerking of juist een luxueuze aanwezige bandering.