Mobiel Interieur - historie

Mobiel Interieur is een familiebedrijf in het IJsselmeerdorp Andijk. In een klein winkeltje aan de dijk begon Harm van der Leek in 1924 met het stofferen van meubelen en de verkoop van kleinmeubelen. Hij noemde zijn bedrijf H. Van der Leek Meubelhandel-Stoffeerderij.

Mobiel Interieur in Andijk met Piet van der Leek in 1952


Op ambachtelijke wijze beitste Harm nieuwe houten rompen en zette ze in de was. Vervolgens stoffeerde hij de meubelen met een door de klant gekozen meubelstof.

 

Bijenkorf

In de jaren '30 wilde Harm een andere naam voor het bedrijf. Behalve "meubelman" was hij ook een verdienstelijk bijenhouder. De bedrijvigheid van de bijenvolken inspireerde hem tot de naam Mobiel, een ander woord voor beweging. Eigenlijk is Mobiel Interieur dus een soort Bijenkorf, maar dan in Andijk!

Woninginrichting

In 1949 nam zoon Piet van der Leek het bedrijf over. Samen met zijn Marie liet hij de kleine winkel met stoffeerderij uitgroeien tot een toonaangevende woninginrichting zaak in de regio. De naam en het logo van het bedrijf wijzigden nog een paar keer, maar de naam Mobiel bleef.

Derde generatie

Sinds 1988 staan Harm en Gerrit-Jan van der Leek - de 3e generatie - aan het roer. Zij verbouwden het dynamische bedrijf meerdere keren. In 2004 onderging Mobiel Interieur een ware metamorfose. Met de aanbouw van een nieuwe showroom verdubbelde het winkeloppervlak van 4.000 naar 8.000 m².

Harm en Gerrit-Jan van der Leek van Mobiel Interieur
 


Bekende designmerken

Harm en Gerrit-Jan zetten een duidelijke koers uit voor wat betreft het assortiment. Zij gingen in zee met bekende merken, zoals Artifort, Montis, Label, Leolux, Linteloo en Gelderland. In de showroom is veel aandacht voor styling door middel van kunst, verlichting en mooie accessoires. Hier komen de designmeubelen volledig tot hun recht.


Inspiratiebron

De showroom van Mobiel Interieur is een inspiratiebron voor mensen die een nieuw meubel zoeken of hun interieur compleet willen veranderen. Harm en Gerrit-Jan van der Leek: 'Vernieuwing, innovatie en communicatie vinden wij daarbij erg belangrijk. Wij doen elke dag ons best om onze klanten te blijven verrassen!'

 
Mobiel Interieur in Andijk

 


 

Stuur deze pagina door aan uw vriend

Uw naam *
Uw email adres *
 
Naam vriend *
Email adres vriend *
 
Onderwerp *
Persoonlijke boodschap *
 
Beveiligingscode *
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


  Type de code over van bovenstaande afbeelding
 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.