Op zoek naar inspiratie voor uw interieur? Bij Mobiel Interieur hebben we een aantal woonstijlen op een rij gezet om uit te kiezen. Hier leest u alles over de verschillende woonstijlen, hun kenmerken, bijpassende meubelen en volop inspiratie. Laat u verrassen door de diversiteit en ontdek welke woonstijl het beste bij u past!

Welke verschillende woonstijlen zijn er?

Bij Mobiel Interieur bieden we een uitgebreide selectie van diverse woonstijlen, waaronder:

Elke woonstijl heeft zijn eigen unieke kenmerken en charme, waardoor er voor elk interieur een passende optie is.

Welke woonstijl is het meest populair?

De populariteit van woonstijlen kan variëren van persoonlijke voorkeuren, trends en regionale invloeden. Op dit moment zijn Scandinavisch en modern design vaak geliefd vanwege hun minimalistische esthetiek en tijdloze uitstraling. Maar, de keuze voor een woonstijl hangt vooral af van wat bij uw persoonlijke smaak en levensstijl past.

Hoe bepaal ik mijn woonstijl?

Het bepalen van uw woonstijl kan een proces zijn van zelfreflectie en het verkennen van uw persoonlijke voorkeuren en levensstijl. Hier zijn enkele stappen die u kunnen helpen bij het bepalen van uw woonstijl:

  1. Verzamel inspiratie: ga op zoek naar wooninspiratie en interieur ideeën. Bezoek bijvoorbeeld onze woonwinkel in Andijk. Daar vindt u ruim 8.000 m² aan woondesign. Blader door tijdschriften of zoek naar inspiratie op social media. Sla afbeeldingen op van meubels, kleuren en sfeerbeelden die u aanspreken.
  2. Maak een moodboard: maak van de verzameling aan inspiratie een moodboard. Dit kan zowel met knip- en plakwerk als digitaal met behulp van bijvoorbeeld Pinterest.
  3. Maak een indeling: bepaal de functie van de ruimte en maak aan de hand van een bouwtekening of plattegrond een grove indeling. Durf te experimenteren met het verplaatsen of verwijderen van muren voor optimale ruimtebenutting.
  4. Bepaal uw kleuren: kies kleuren die passen bij uw voorkeuren en gevoel voor sfeer. Overweeg of u de basis rustig wilt houden en accenten wilt leggen met opvallende accessoires of dat u juist voor een bonte mix van kleuren gaat.
  5. Kies uw eigen woonstijl: kies een woonstijl die bij uw persoonlijkheid past. Blijf bij uzelf en creëer een interieur waarin u zich thuis kunt voelen.
  6. Bepaal uw budget: bepaal uw budget en kies eerst de basis en materialen zoals vloeren, behang en meubels voordat je kleuren kiest. Als het om meerdere ruimtes gaat, probeer dan zo veel mogelijk dezelfde vloer te gebruiken. Dit zorgt voor rust en ruimte.
  7. Praktisch inrichten: houd rekening met praktische aspecten, zoals huisdieren of kleine kinderen bij het kiezen van een vloer en meubels. Denk aan bijvoorbeeld duurzame materialen of vlekbestendige opties.
  8. Vergeet je lichtplan niet: bepaal welke soorten verlichting nodig zijn per ruimte. Denk aan basisverlichting, functionele verlichting en accentverlichting om een prachtig lichtspel te creëren.
  9. Maak een 3D ontwerp: gebruik online tools of vraag een interieurstylist van Mobiel Interieur om een 3D ontwerp te maken van je interieur. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe meubels en accessoires in de ruimte passen.
  10. Finishing touch: maak je huis af met woonaccessoires zoals plaids, sierkussens, planten en fotolijsten. Neem de tijd om je huis in te richten en combineer oud met nieuw voor een persoonlijke touch.

Volg deze stappen om stap voor stap uw ideale woonstijl te bepalen en uw huis in te richten zoals u dat wilt. Vindt u dit te ingewikkeld en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Vraag dan een vrijblijvend interieuradvies aan bij Mobiel Interieur. Onze interieurontwerpers helpen u graag bij het helpen bepalen van uw woonstijl.

Bezoek de woonwinkel van Mobiel Interieur

Bij Mobiel Interieur streven we al sinds 1924 naar het bieden van de beste service en kwaliteit op het gebied van interieur. Met trots presenteren we onze uitgebreide design collectie in onze ruime woonwinkel van maar liefst 8.000 m². Hier kunt u in alle rust inspiratie opdoen en de verschillende woonstijlen ontdekken. Onze deskundige interieuradviseurs staan altijd voor u klaar om u te helpen bij het vinden van uw ideale woonstijl en om uw interieurwensen werkelijkheid te laten worden. Komt u gauw een keer langs?