Wat is een Design woonstijl?

Een design woonstijl kenmerkt zich aan zijn mooie lijnen, iconische meubels en zorgvuldig afgewerkte details. Bij deze woonstijl gaat kwaliteit boven kwantiteit. Alle meubels en accessoires worden zorgvuldig uitgezocht en en moet soms lang gespaard worden om een nieuwe aankoop te kunnen doen. Deze woonstijl is niet alleen heel stijlvol maar ook nog eens duurzaam.

Welke materialen horen bij een Design interieur?

Materialen die goed bij deze woonstijl passen zijn onder andere: leder, beton (bijvoorbeeld in betonvloeren), hoogwaardig plastic, fiberglass en microvezel. Verder wordt er meestal niet met patronen in stoffen gewerkt. Daarnaast wordt er bij de materialen altijd gekeken naar de lange termijn. Dit doen ze omdat design items vaak als een investering worden gezien. Op deze manier heeft u zo lang mogelijk plezier van uw design meubels en accessoires.

Welke kleuren passen bij een Design woonstijl?

De basis van een Design interieur is de kleur wit. Het is uiteraard ook mogelijk om basiskleuren te gebruiken in verschillende tinten wit. Zo verveelt de kleur wit nooit. Verder is het in een witte kamer makkelijk om een statement te maken van een design meubel of accessoire. Verder is het uiteraard mogelijk om hier en daar ook wat kleur te gebruiken. Hierbij is het wel verstandig om één kleurenpalet aan te houden zodat alles goed op elkaar aansluit. Accentkleuren die vaak gebruikt worden bij een design interieur zijn: roze, grijs, zwart, groen en felle tinten.

Welke merken sluiten aan op een Design woonstijl?

Bent u enthousiast geworden over de design woonstijl? Met de meubels van Mobiel Interieur geeft u uw woonkamer, werkkamer, eetkamer of andere ruimte in huis eenvoudig een design touch! Wij hebben diverse merken die passen bij deze woonstijl: Artifort, Pode, Gelderland, Foscarini, Harvink, Highlight of Tonelli.

Het is ook mogelijk om merken onderling met elkaar te combineren. Bent u daar zelf niet zo goed in? Of bent u benieuwd wat een professional zou adviseren? Vraag dan vandaag nog een interieuradvies aan bij Mobiel Interieur. Of kom langs in onze showroom in Andijk. Onze adviseurs staan voor u klaar.