Dutch Design

Ontdek de tijdloze elegantie van Dutch Design bij Mobiel Interieur! Van strakke lijnen tot functionele ontwerpen en innovatief materiaalgebruik. Dutch Design heeft wereldwijd zijn stempel gedrukt op de interieurwereld. In onze showroom in Andijk vindt u een uitgebreide collectie van Nederlandse design merken die perfect aansluiten op deze stijl.

Wat is Dutch Design?

Dutch Design, synoniem voor Nederlands ontwerp, staat bekend om zijn eenvoud, functionaliteit en gebruik van innovatieve materialen. Deze kenmerken hebben Dutch Design niet alleen binnen Nederland, maar ook ver daarbuiten populair gemaakt. De ontwerpfilosofie van Dutch Design is geworteld in de modernistische beweging van de 20e eeuw. Het legt de nadruk op strakke lijnen, functionele ontwerpen en geometrische eenvoud. Decoratieve versieringen worden bewust vermeden. De focus in een Nederlands interieur ligt op meubels en woonaccessoires die zowel functioneel als duurzaam zijn voor dagelijks gebruik.

Dutch Design in je interieur

Het toevoegen van Dutch Design aan je interieur begint met de keuze voor design meubels, verlichting en woonaccessoires van hoogwaardige materialen. Nederlandse ontwerpers staan bekend om hun innovatieve benadering van design verlichting, waarbij het draait om de combinatie van minimalisme en een uniek design. Belangrijk is dat het bij Dutch Design draait om subtiele en functionele elementen.

Welke materialen horen bij een Dutch Design?

Binnen het Dutch Design worden vaak hoogwaardige materialen gebruikt die zowel duurzaam als esthetisch aantrekkelijk zijn. Enkele veel voorkomende materialen die typerend zijn voor Dutch Design zijn onder andere:

 • Hout: een veel gebruikt materiaal vanwege zijn warme uitstraling en veelzijdigheid. Eikenhout, walnoot en beukenhout worden vaak gebruikt voor de design meubels en accessoires.
 • Metaal: zoals staal, aluminium en messing worden vaak gebruikt voor frame constructies, poten van de design meubels en decoratieve accenten. Ze voegen een moderne tint aan Dutch Design.
 • Leer: dit wordt vaak gebruikt voor de bekleding van meubels zoals banken, stoelen en fauteuils. Het staat bekend om zijn duurzaamheid, luxe uitstraling en comfort.
 • Glas: wordt vaak gebruikt in verlichting, vazen en decoratieve objecten, maar soms ook in kasten en tafels. Door de transparantie van glas is het in staat om licht te weerkaatsen, waardoor het een prachtige toevoeging is aan Dutch Design.

Door het gebruik van deze hoogwaardige materialen kunnen Dutch Design meubelen en accessoires een tijdloze en luxe uitstraling creëren die perfect past bij een moderne woonstijl. Het enige onderscheid tussen modern en Dutch Design is het typisch Nederlandse karakter.

Welke kleuren passen bij een Dutch Design woonstijl?

Binnen het Dutch Design worden vaak neutrale kleuren gebruikt. Deze worden vaak gecombineerd met accenten van aardetinten. Enkele veel voorkomende kleuren die goed passen bij Dutch Design zijn:

 • Wit: dit vormt vaak een basiskleur, vanwege de tijdloze uitstraling en het vermogen om ruimtes licht en luchtig te maken.
 • Grijs: variëren van lichtgrijs tot donkergrijs, worden vaak gebruikt om een gevoel van rust en elegantie toe te voegen aan een Dutch Design interieur.
 • Zwart: dit wordt vaak gebruikt als een accentkleur om contrast toe te voegen en de strakke lijnen en eenvoudige vormen van Dutch Design te benadrukken.

Welke merken sluiten aan op een Dutch Design woonstijl?

Bij Mobiel Interieur hebben we diverse Nederlandse design merken. Enkele bekende merken zijn:

 • Artifort
 • bert plantagie
 • Brink & Campman
 • Dutch Originals/Gispen
 • Gelderland
 • Leolux
 • Linteloo
 • Montis
 • Pode

Deze merken staan bekend om hun strakke lijnen, eenvoudige vormen en gebruik van hoogwaardige materialen. Dit is typerend voor een Dutch Design woonstijl.

Creëer uw eigen Dutch Design interieur!

Als u interesse heeft in het creëren van een Dutch Design interieur, dan nodigen we u graag uit om een vrijblijvend interieuradvies aan te vragen bij Mobiel Interieur. Onze interieurontwerpers staan klaar om u te helpen bij het realiseren van een nieuw Nederlands interieur dat geheel past bij uw wensen en behoeften. Bezoek onze showroom in Andijk of neem vandaag nog contact met ons op.