Wat is een klassieke woonstijl?

De klassieke woonstijl kenmerkt zich door sierlijke vormen en rijke stoffen. Antieke en royale meubels voorzien van velours en donkere tinten, maar ook marmer en messing zijn dus een absolute musthave binnen deze woonstijl. Veelal voorzien van een elegant onderstel zijn dit meubelen die zorgen voor die typerende klassieke en tijdloze uitstraling. Ook symmetrie is erg belangrijk binnen deze stijl.

Welke materialen horen bij een klassieke woonstijl?

Materialen als glas, fluweel, marmer, zilver of goud doen het erg goed in een klassiek interieur. De materialen in een klassieke woonstijl hebben vaak een luxe uitstraling. Daarnaast worden de materiaalsoorten ook veel met elkaar gecombineerd. Zo ziet u bijvoorbeeld grote satijnen gordijn, gecombineerd met een velours bankstel.

Welke kleuren passen bij een klassieke woonstijl?

De klassieke stijl voelt tegelijkertijd ook wat mysterieus. Dit komt door het gebruik van donkere, intense kleuren. Door gebruik te maken van donkere tinten zoals grijs, antraciet, zwart en bruin legt u de basis voor een klassieke stijl. Durfals geven de wanden zo’n donkere tint, maar invullen met meubels en accessoires kan natuurlijk ook.

Combineer de zwaardere tinten met diepe kleuren als bordeauxrood, donkerblauw, smaragdgroen en dieppaars. Deze statement kleuren zullen nog meer opvallen en de luxe uitstraling versterken. Style het geheel vervolgens af met accenten in goud, zilver en brons.

Welke merken sluiten aan op een klassieke woonstijl?

Bent u enthousiast geworden over de klassieke woonstijl? Met de meubels van Mobiel Interieur geeft u uw woonkamer, werkkamer, eetkamer of andere ruimte in huis eenvoudig een klassieke touch! Wij hebben diverse merken die passen bij deze woonstijl: Leolux, Arte en de Munk Carpets.

Het is ook mogelijk om merken onderling met elkaar te combineren. Bent u daar zelf niet zo goed in? Of bent u benieuwd wat een professional zou adviseren? Vraag dan vandaag nog een interieuradvies aan bij Mobiel Interieur. Of kom langs in onze showroom in Andijk. Onze adviseurs staan voor u klaar.