Wat is een landelijke woonstijl?

Een landelijke woonstijl staat voor puur natuur. Hierin voeren basic materialen als hout, linnen en riet de boventoon. Verder wordt er bij deze woonstijl geen gebruik gemaakt van franjes, de materialen die gebruikt worden zijn gewoon mooi zoals ze zijn. Ze zorgen namelijk voor: warmte, sfeer, een zekere soberheid en stoerheid. Grote meubels zonder franjes geven deze woonstijl karakter. Tot slot is het bij de landelijk woonstijl mogelijk om hier en daar nog een vleugje design of vintage aan het toe te voegen.

Welke materialen horen bij een landelijk interieur?

Bij een landelijk interieur wordt er gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijk materiaal. Daarbij kunt u denken aan houten en stenen materialen, maar ook wol, linnen, riet en katoen zie je veel terugkomen in deze stijl. Vaak vormt een houten of stenen vloer de basis van het interieur. Ook de meubels zijn vaak van hout. Denk bijvoorbeeld aan prachtige houten tafels en stoelen. Met de accessoires kunt u een combinatie maken van de overige materialen geïnspireerd door het buitenleven. Zoals bijvoorbeeld sierkussentjes van katoen voor op de bank.

Welke kleuren horen bij een landelijke woonstijl?

Bij een landelijk interieur voeren de kleuren wit, beige en aardetinten de boventoon. Vindt u de kleur wit een beetje saai en ben je toch op zoek naar wat meer kleur? Ga dan voor gedempte geel- en bruintinten. Denk hierbij aan een honing kleur, okergeel of goud. Verder gaan deze kleuren heel goed samen met taupe, messing en hout. Wilt u helemaal uitpakken? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor de kleur blauw. Denk hierbij aan marineblauw, waterblauw of groenblauw.

Welke merken passen bij een landelijke inrichting?

Bent u enthousiast geworden over de landelijke woonstijl? Met de meubels van Mobiel Interieur geeft u uw woonkamer, werkkamer, eetkamer of andere ruimte in huis eenvoudig een landelijke touch! Wij hebben diverse merken die passen bij deze woonstijl, bijvoorbeeld: Vermeer Meubelen, Pilat&Pilat, Cartel Living, Montis, Gelderland en Label.

Het is ook mogelijk om merken onderling met elkaar te combineren. Bent u daar zelf niet zo goed in? Of bent u benieuwd wat een professional zou adviseren? Vraag dan vandaag nog een interieuradvies aan bij Mobiel Interieur. Of kom langs in onze showroom in Andijk. Onze adviseurs staan voor u klaar.