Wat is een Scandinavische woonstijl?

We horen er steeds vaker over en zien het steeds vaker terug in diverse woningen: en Scandinavisch interieur. Een Scandinavische woonstijl is geïnspireerd door woningen uit de Scandinavische landen: Finland, Noorwegen en Finland. Een typisch Scandinavisch interieur heeft een aantal kenmerken: strakke lijnen, een sobere uitstraling, natuurlijke materialen en veel licht.

Welke materialen horen bij een Scandinavische woonstijl?

Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich aan zijn natuurlijke looks. Dit is goed terug te zien in het interieur van de Scandinavische stijl. Aan de hand van pure materialen creëert u een rustige en warme uitstraling in huis. Materialen die hierbij horen zijn onder andere: jute, hout, riet en rotan. Met deze materialen gaat u weer helemaal back to basic. Verder zijn natuurlijke materialen vaak duurzaam, zo draagt u ook weer een steentje bij aan het milieu.

Welke kleuren passen bij een Scandinavische woonstijl?

Bij een Scandinavische woonstijl staat openheid, licht, puurheid en rust centraal. De basiskleur van een Scandinavisch interieur is daarom ook wit. Wit straalt namelijk enorm veel rust en licht uit. Kleuren die ook bij deze woonstijl passen zijn grijstinten en pasteltinten. Wilt u nog wat extra kleur toevoegen aan je interieur? Ga dan voor kalme en neutrale tinten die passen bij het kleurenpalet van een Scandinavisch interieur. Zo houdt u uw woning zo licht en rustig mogelijk.

Welke merken sluiten aan op een Scandinavische woonstijl?

Bent u enthousiast geworden over de Scandinavische woonstijl? Met de meubels van Mobiel Interieur geeft u uw woonkamer, werkkamer, eetkamer of andere ruimte in huis eenvoudig een Scandinavische touch! Wij hebben diverse merken die passen bij deze woonstijl: Skovby, Kebe, Koozo en Dyyk.

Het is ook mogelijk om merken onderling met elkaar te combineren. Bent u daar zelf niet zo goed in? Of bent u benieuwd wat een professional zou adviseren? Vraag dan vandaag nog een interieuradvies aan bij Mobiel Interieur. Of kom langs in onze showroom in Andijk. Onze adviseurs staan voor u klaar.